Home ❱ Webapplicatie ontwikkeling

Webapplicatie ontwikkeling

Wil je je eigen webapplicatie lanceren, zodat je collega's of klanten online kunnen werken? Wij kunnen zo'n maatwerk webapplicatie voor je ontwikkelen.

Nu je met no-code en SaaS platforms veel functionaliteit uit de doos kunt (laten) samenstellen, is de keuze voor maatwerk software vooral een strategische afweging. Lees ook deze blogpost over kiezen voor maatwerk software.

Voorkom dat je geld weggooit

Het is heerlijk om grote vergezichten te schetsen, van een fantastische webapplicatie met zoveel functies dat ál je problemen verdwijnen. Vertel een ontwikkelaar wat nieuws ;).

Maar toch... het is veel beter om klein te denken. En je project rigoureus te 'strippen' van alle bijzaken en ballast.

Zo kun je namelijk snel en efficiënt een eerste versie lanceren. Daarna verbeter je de webapplicatie vanuit je praktijkbevindingen, met een aantal korte, snelle opleveringen.

Brainstorm, schets en prototype

Houd het simpel. Start met een gezamenlijke brainstormsessie om jullie doelstellingen helder uit te werken. Doelstellingen zijn het belangrijkst.

Probeer niet te snel in oplossingen (features en techniek) te denken. Dat leidt tot tunnelvisie en dan mis je misschien betere, snellere en goedkopere opties.

Om af te stemmen hoe je webapplicatie gaat werken is een prototype veel beter geschikt dan een ontwerp met veel tekst. Bovendien kun je met een prototype je eerste ideeën meteen testen en valideren.

Zo voorkom je mogelijke geldverspilling aan functies die je niet nodig hebt of die in de praktijk toch (heel) anders moeten werken.

Meer weten?

Ontvang nu ons vrijblijvend advies voor jouw webapplicatie op maat.

Webapplicaties die wij ontwikkelden

Moekes Maaltijd online ordersysteem

Een online ordersysteem voor Moekes Maaltijd.

Bekijk project

GWS-Monitor SaaS platform

Een SaaS platform voor GWS-Data.

Bekijk project

Royalty administratie software

Een online administratie database voor Audiobook Factory.

Bekijk project

Software ontwikkeling | zakelijke tools op maat