website statistics

Home ❱ Over ons

Over ons

VAART software is een softwarebedrijf in Utrecht, gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van geavanceerde webapplicaties en cloud software.


Jorrit, oprichter "Ontdek met VAART hoe software ontwikkeling óók kan zijn: effectief, doelgericht en voorspelbaar voor opdrachtgevers en een prachtig, creatief vak voor ontwikkelaars."

Wat we niet zijn:

  • de urenfabriek, gericht op overcompliceren en tijdschrijven
  • het corporate bureau, afgeschermd door accountmanagers
  • de goudzoekers, altijd bezig met die grotere klant

Wat we wel zijn:

  • je meedenkende partner, gericht op kostenefficiënt resultaat
  • je vraagbaak, met je architect als direct aanspreekpunt
  • je software afdeling, klaar als je ons nodig hebt

Over de oprichting

Softwarebedrijf Utrecht - VAART software - oprichter

"Software ontwikkeling staat algemeen bekend als ingewikkeld, risicovol, tijdrovend en duur. Niet helemaal terecht als je het mij vraagt, maar ik zie ook dat 'de markt' niet zoveel doet om dit beeld te doen kantelen. Misschien wel uit eigenbelang?

Voor sommige bedrijven maakt het ook niet zoveel uit. Een grote (multi-)national trekt een budget uit, zet een duur bureau aan het werk en kijkt niet op een tonnetje meer of minder. Slordigheid en verspilling wordt eigenlijk klakkeloos geaccepteerd. Niet voor niets kosten grote softwareprojecten gemiddeld 36% meer dan begroot (recent in VK).

Ik heb na mijn opleiding een tijd als freelancer voor grote software bureau's gewerkt, met wisselende ervaringen. Het was me iets teveel de wereld van tijd schrijven, en vindingrijkheid werd in een ontwikkelaar niet altijd op prijs gesteld. Al die tijd bleef ik maar denken dat het veel beter moest kunnen. Maar hoe dan?

Het antwoord kwam in de vorm van VAART. Ik dacht: "Put your money where your mouth is!" Als ik zo'n grote muil heb, laat ik dan ook bewijzen hoe software ontwikkeling wél kan zijn: effectief, doelgericht en voorspelbaar voor opdrachtgevers en een prachtig, creatief vak voor ontwikkelaars.

VAART is op een missie: hoge kwaliteit maatwerk software mogelijk maken voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet beschikken over eigen ontwikkelaars of een zes-nullen budget.

Aan klanten levert VAART hoogwaardige software, praktisch en flexibel alsof wij hun interne software afdeling zijn.

Werknemers en teamleden bieden wij de kans om te werken aan software onder architectuur, op basis van de modernste standaarden en best practices in de markt.

Wil je meer weten over ons of wat we voor je kunnen doen, neem dan contact op."

-Jorrit, oprichter

Onze specialisatie

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van geavanceerde webapplicaties en cloud software. We zijn uitgebreid gecertificeerd in Microsoft .NET en Azure technologie.VAART software is Azure MCSE

Wat klanten zeggen


Jules, eigenaar GWS-Data B.V. "Een zeer professionele partner met uitstekende kennis van zaken, goed advies en doordachte oplossingen voor elk probleem. En niet onbelangrijk: goudeerlijk en gewoon prettig om mee samen te werken!"

Maartje - eigenaar Moekes Maaltijd B.V. "Vooraf vroeg ik me af of een relatief 'klein' softwarebedrijf misschien onervaren zou zijn. Maar het team van VAART is professioneel, flexibel, kwalitatief goed en prettig in de omgang. De software heeft een enorm effect gehad op ons bedrijf: de administratie duurde eerst 4 dagen, nu nog 4 uur."

(Oud) collega's over VAART


Kevin, software ontwikkelaar "VAART software is goed voor haar klanten maar ook voor haar personeel. VAART vindt het kennisniveau belangrijk en biedt medewerkers alle mogelijkheid zich te ontwikkelen en te certificeren."

Tim, software ontwikkelaar "Werken bij VAART is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam! De toepassing van software ontwikkeling in de praktijk sluit mooi aan bij de theorie van mijn studies op de Universiteit."

Microsoft cloud certificeringSBB

VAART software
Kanaalweg 18-G 3522ER Utrecht
KvK 30187211

Privacyverklaring
Service portal

Gespecialiseerd in webapplicatie en cloud software ontwikkeling voor kleine bedrijven.
VAART is ook uitgever van het webdb online database SaaS platform.

Nu in de kennisbank: de kosten van software ontwikkeling