HomeDatasynchronisatie ❱ Software koppeling: de 'missing link' bij professionele financiële administratie

Software koppeling: de 'missing link' bij professionele financiële administratie

Een goede financiële administratie is een basisbehoefte van elk bedrijf dat wil groeien. Veel bedrijven maken dan ook al vroeg een weloverwogen keuze voor een licentie op administratie software.

Bekende namen zijn bijvoorbeeld Exact, Multivers en Afas.

De uitdaging zit hem daarna meestal niet in de administratie op zich, maar in de manier waarop realtime informatie vanuit de bedrijfsprocessen met de financiële administratie wordt gekoppeld.

Koppelen van processen is de uitdaging

Een paar voorbeelden van processen die een goede koppeling vereisen:

  • Na een winkelverkoop moet de online voorraadinformatie worden bijgewerkt;
  • als een klant online de betalingsgegevens wijzigt, moeten de bedrijfsgegevens worden aangepast;
  • als een externe partij nieuwe inkoopprijzen of kosten hanteert, moeten deze op verschillende plekken worden doorgevoerd.

Het koppelen van dit soort processen met de administratie software kan in de praktijk lastig zijn. In het begin is dit nog wel te doen 'met de hand' of met tussenoplossingen zoals Excel of export/import acties.

Maar vroeg of laat wordt duidelijk dat deze koppelingen moeten worden geautomatiseerd. Zeker als het bedrijf gaat groeien kan het foutloos en realtime synchroniseren van informatie veel kosten besparen of geld opleveren.

Oplossingen

Wij hebben verschillende van zulke software koppelingen gebouwd, onder andere voor Exact, Multivers en Afas. De koppelingen lieten dit soort processen automatisch verlopen:

  • Klantspecifieke kortingen en prijzen doorvoeren in de webshop;
  • voorraadinformatie synchroniseren op basis van online en offline verkopen;
  • facturen aanmaken op basis van online verkopen.

In sommige gevallen maakten we de koppeling semi-automatisch, waarbij gegevens niet 'onzichtbaar' werden uitgewisseld maar in een wachtrij applicatie werden geplaatst. Medewerkers met toegang tot de applicatie konden gegevenstransacties bekijken en daarna doorvoeren of annuleren.

Meer weten? Bekijk wat we maken of neem contact met ons op.


Onze klanten geven VAART software een 4.5/5 (4 beoordelingen)