HomeProjecten ❱ Data integratie

Data integratie

PIM software ontwerp

De vraag

Knauf, leverancier van bouwmaterialen, benaderde ons met de vraag:

"Wij beschikken over een grote hoeveelheid specificaties van onze producten. Deze informatie is verspreid over verschillende bestanden. Als wij een adviesrapport opstellen dan moeten we telkens handmatig de juiste specificaties naar het rapport overnemen.

Is het ook mogelijk dat er op basis van een productkeuze automatisch een rapport met relevante productinformatie wordt samengesteld?"

De oplossing

We hielpen Knauf de integratie van productinformatie in hun PIM (Product Information Management) systemen voor te bereiden. We onderzochten de beste manier om data te centraliseren en te integreren in verschillende lokale bestanden en rapporten.

Het doel van de integratie was het huidige handmatige import- en exportwerk te verruilen voor slimme micro-oplossingen die allemaal dezelfde data gebruiken. De enorme hoeveelheid handwerk kost niet alleen veel tijd, maar vergroot ook de kans op fouten.

Het resultaat

We leverden een model van de optimale datastructuur en procesontwerpen van drie microfuncties om productcatalogi automatisch samen te stellen en te updaten.

Software ontwikkeling | zakelijke tools op maat