Home ❱ Over

Hoe we je helpen

VAART is een klein software bureau in Utrecht. Omdat we één 'nieuwbouw' opdracht tegelijk doen, heeft jouw software onze onverdeelde aandacht. Je ontwerpt je software met Jorrit, hij is door Microsoft gecertificeerd architect en heeft 15 jaar ervaring in de ontwikkeling van geavanceerde bedrijfssoftware.

"Wat één developer kan in een maand, kunnen twee developers in twee maanden"

Jorrit, oprichter en Microsoft gecertificeerd software architect

Bovenstaande uitspraak is -helaas- niet van mij, maar van Frederik Brooks: ontvanger van de Turing Award (de "Nobelprijs van de informatica") en schrijver van The Mythical Man-Month, een klassiek en nog steeds grotendeels actueel essay over projectmanagement in software ontwikkeling.

Ik begon mijn loopbaan lekker veilig als interim software ontwikkelaar in teams van grote software bedrijven. En hoewel ik me in de urenfabriek nooit helemaal comfortabel voelde en niet het gevoel had alles uit het ondernemerschap te halen, bleef ik op mijn plek.

Want ik was er van overtuigd dat ik als zelfstandige en kleinschalige ontwikkelaar nooit snel genoeg software van enige betekenis zou kunnen leveren - en bedrijven dus simpelweg maar weinig te bieden had.

Het duurde best een tijd tot ik inzag hóe ver ik ernaast zat.

Naarmate ik meer ervaren werd en studies las over software ontwikkeling en projectmanagement, ging ik inzien dat het tegenovergestelde waar is: één ervaren ontwikkelaar kan, alleen of met een klein team, ongelooflijk snel geavanceerde software van hoge kwaliteit leveren.

Ik stopte met interim werk en startte VAART software - een stap waar ik geen moment spijt van heb gehad. Sindsdien maakte ik met VAART hele verschillende, complexe en originele applicaties die voor hun eigenaren een wereld van verschil maken.

De samenstelling van VAART wisselt. De meeste 'nieuwbouw' projecten doe ik zelf, dus als je VAART inschakelt zullen wij veel samenwerken. Freelance en parttime ontwikkelaars springen regelmatig bij, met name voor onderhoudswerk. Daarover blijf ik als architect de regie voeren, naar volle tevredenheid van klanten.

Mijn doelstelling is om VAART als bedrijf te laten groeien, niet zozeer in FTE's, maar in de eerste plaats in het vermogen om:

  • de software van bestaande klanten beter en ingenieuzer te maken
  • steeds complexere software te bouwen in steeds minder tijd
  • business vragen steeds beter en sneller te vertalen naar doeltreffende software

"Ben ik niet te afhankelijk van een klein bureau?"

Je bent niet afhankelijker dan van elk ander software bedrijf. Sterker nog, waarschijnlijk ben je minder afhankelijk:

  • VAART doet niet meer dan één 'nieuwbouw' opdracht tegelijk; jouw project dus. Daarna volgt zo nodig vrijblijvend beheer, zonder ingewikkeld contract en gewoon flexibel, waar klanten heel tevreden over zijn.
  • Je bezit alle rechten over jouw software en ontvangt real-time updates van je broncode, zodat je onverhoopt op elk moment met een andere partij verder kunt.

"Kan VAART mij helpen?"

Er is maar één manier om daar achter te komen! Beschrijf je case en Jorrit neemt snel contact met je op.

(optioneel)