Over

Dag, ik ben Jorrit, oprichter van VAART. Leuk dat je geïnteresseerd bent!

Een software ontwikkelaar kan virtueel alles maken en dat is zowel een voordeel als een nadeel. Toen ik zo’n 10 jaar vrij generiek werk had gedaan als freelance software ontwerper & ontwikkelaar, besloot ik een keuze te maken voor een specifiek onderwerp. Ik koos voor wat me het dichtst aan het hart ligt: water, natuur en omgeving.

Met VAART software help ik adviesbureau’s, onderzoekers en natuurorganisaties het uiterste te halen uit moderne software. Denk bijvoorbeeld aan:

  • inzetten van beeldherkenning en kunstmatige intelligentie
  • bouwen van cloud applicaties
  • ontwerpen van IoT stromen en big data analytics
  • verzamelen, verwerken of koppelen van sensordata

Benieuwd of ik jou of je organisatie op weg kan helpen? Stuur me dan een berichtje!

Persoonlijk

Ik groeide op aan onze Friese waddenkust, letterlijk op en aan het water, en voel me al mijn hele leven sterk aangetrokken door ons ‘blauwe landschap’. In de auto, fietsend met de kinderen of op vakantie: alleen al het zíen van water geeft me een ongekend gevoel van ontspanning, rust en vrijheid.

Dus nadat ik in 2016 zo’n 10 jaar lang generiek werk had gedaan als freelance software architect, nam ik min of meer overnacht een beslissing:

Ik wil niet alleen als ‘consument’ van onze omgeving genieten, maar ook in mijn dagelijkse werk mijn expertise inzetten voor onze kennis en bescherming van Nederlandse natuur en wateren.

Met VAART mag ik werken met opdrachtgevers als Vislift, Vangstenregistratie.nl, GWS-Monitor, Raingo en NDFF. Je leest wel eens dat wanneer álles op zijn plek valt, je nooit meer hoeft te werken… voor mij begint het daar steeds meer op te lijken!