Over

VAART software is gespecialiseerd in software architectuur op het gebied van natuur- en omgevingsmonitoring en helpt advies-, onderzoeks- en natuurbureau’s om:

  • nieuwe technologie of platforms te selecteren
  • veilige en robuuste API’s in te richten
  • beeldherkenning en kunstmatige intelligentie te gebruiken
  • cloud toepassingen en platforms te ontwikkelen

Oprichter Jorrit Venema:

Ik groeide op aan onze Friese waddenkust, letterlijk op en aan het water, en voel me al mijn hele leven sterk aangetrokken door ons ‘blauwe landschap’. In de auto, fietsend met de kinderen of op vakantie: alleen al het zíen van water geeft me een ongekend gevoel van ontspanning, rust en vrijheid.

Dus nadat ik in 2016 zo’n 10 jaar lang generiek werk had gedaan als freelance software architect, nam ik min of meer overnacht een beslissing:

Ik wil niet alleen als ‘consument’ van onze omgeving genieten, maar ook in mijn dagelijkse werk mijn expertise inzetten voor onze kennis en bescherming van Nederlandse natuur en wateren.

Met VAART mag ik werken met opdrachtgevers als Vislift, Vangstenregistratie.nl, GWS-Monitor, Raingo en NDFF. Je leest wel eens dat wanneer álles op zijn plek valt, je nooit meer hoeft te werken… voor mij begint het daar steeds meer op te lijken!