VAART software helpt natuurorganisaties, onderzoekers en adviesbureaus met software en data oplossingen. We combineren 100% focus op natuur en omgeving met diepgaande kennis van cloud technologie, Big Data en Machine Learning.

Mobiele sensors, slimme camera’s, citizen science projecten: we leven nu echt in de tijd dat steeds meer data steeds gemakkelijker beschikbaar komt.

Wanneer je je als organisatie hiervoor openstelt, kun je vrij snel over een onaflatende stroom data beschikken. Maar dan rijst de vraag:

Hoe haal je uit die data waardevolle en bruikbare informatie?

Praktisch gezegd, hoe kun je bijvoorbeeld:

  • Grote hoeveelheden data ontvangen en samenvoegen?
  • Gestructureerd en effectief je data cureren en verrijken?
  • Flexibel je eigen kennis integreren met andere bronnen?
  • In vrije vorm alles samen visualiseren en analyseren?
  • Automatisch trends en afwijkingen signaleren?
  • Hier geen eenmalig kunstje, maar een proces van maken?

VAART software helpt onderzoekers, natuurorganisaties en adviesbureaus met dit soort vraagstukken.

Uniek is dat we 100% focus op natuur en omgeving combineren met diepgaande kennis van moderne software en data technologie, zoals IoT, big data analytics en machine learning.

Onze dienstverlening is overdrachtelijk. Dat wil zeggen dat we niet het eenmalige product achterlaten, maar een proces, dat je zelfstandig herhaaldelijk kunt uitvoeren en verbeteren. Voorbeelden:

  • In plaats van een eenmalig rapport ontwerpen we een rapportage-omgeving waarmee je zelf (nieuwe) data kunt analyseren en visualiseren.
  • We maken geen beeldherkenning model, maar ontwerpen een cyclische ‘pipeline’ waardoor je over een zelflerend algoritme beschikt.
  • In plaats van een eenmalige data import/export zorgen we voor een continue werkend integratie proces inclusief monitoring en bewaking.

Voorbeelden van ons werk

Voor Vislift ontwerpen we een geavanceerd cloud platform voor de monitoring van vismigraties en waterkwaliteit. Met IoT devices, real-time rapportages, big data analytics en beeldherkenning.

Bij Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) leiden we een beeldherkenning pilot voor de automatische herkenning van vissoorten. Dit maakt het beoordelen van waarnemingen gemakkelijker.

Voor Raingo ontwerpen we een cloud platform om datagedreven regenwateradviezen te leveren aan perceeleigenaren. Met IoT sensors, Open data en analytics.

Benieuwd wat wij samen kunnen doen?

Neem vandaag contact op

-Jorrit, oprichter