"De wereld een stukje mooier maken -en liefst wat groener en blauwer- door onderzoek en wetenschap te helpen met moderne technologie"

Dat is in een notendop waarom VAART software is opgericht. Aan het woord is Jorrit, oprichter:

“Als software ontwikkelaar kun je zo’n beetje alles maken. Dat is mooi, maar ook een valkuil. Voor mij persoonlijk was het dat in ieder geval. Na 10 jaar gewerkt te hebben als zelfstandig/freelance software ontwikkelaar, miste ik echt wel focus en richting.

Ik werkte voor verzekeraars, banken, supermarkten en MKB. Het technische werk was wel leuk, maar geen van de branches had me inhoudelijk echt gegrepen.

Eigenlijk lag het antwoord voorhanden, hoewel het even duurde tot het kwartje viel: water en natuuronderzoek. Ik groeide op aan en in het water, studeerde in 2005 af met een onderzoek naar citizen science voor watermonitoring, en deed al verschillende opdrachten rond natuur en water en dit voelde eigenlijk nooit als werk.

VAART software richt zich volledig op de software kant van natuur- en omgevingsmonitoring. En dat is niet alleen inhoudelijk interessant, maar ook technisch. Want IoT, big data, analytics en machine learning bieden gigantische mogelijkheden.

En het is natuurlijk belachelijk als we zouden accepteren dat alleen de marketing, commerce, CRM, kortom de enterprise velden hiervan profiteren!