030 320 0450

HomeOver ❱ Jorrit Venema

Jorrit Venema (LinkedIn), oprichter van VAART, werkt 15 jaar als software ontwikkelaar en is lead ontwikkelaar en architect.

Jorrit Venema

"Toen ik 13 was, kwam bij ons de eerste pc in huis. Mijn vader was tandarts en had de Compaq Presario gekocht voor de administratie van zijn praktijk aan huis.

Het ding greep me meteen. Eigenlijk waren het er twee; er stond er ook een op zolder, zodat je ook daar de administratie kon doen. Ze waren met een netwerkkabel verbonden. Via een advertentie in de lokale krant kocht ik een boek van PowerBasic, een programmeertaal voor op de pc.

Voor mijn 14e had ik een DOS-tool gemaakt met een grafisch keuzemenu, waarmee pa al zijn programma's kon opstarten zonder zelf van die rare commando's te hoeven typen ;).

Op mijn 15e maakte ik voor een lokale DJ een database applicatie waarmee hij al zijn CD's kon indexeren en toen ik 16 was 'draaide' een regionale bloemisterij dagelijks de bonnen uit met mijn administratie programma.

Wat ik me hiervan vooral herinner is dat ik niet het computeren en het schrijven van de software het interessantst vond.

Ik werd echt enthousiast van wat mijn 'opdrachtgevers' met de software deden en hoe ik ze kon helpen.

Dat enthousiasme voel ik nog steeds. Ik heb VAART opgericht omdat ik geloof dat veel bedrijven een enorme kans laten liggen: de kans om hun eigen visie (nog) veel sterker toe te passen op de manier waarop ze werken.

Deze bedrijven wil ik helpen."


De grenzen van Excel bereikt?

Zet vandaag de juiste stap en werk morgen sneller, beter en slimmer.

Mail ons