Home ❱ Over ons

Over VAART software

Jorrit Venema is teamleider & software architect en heeft VAART software in 2003 opgericht.

"Al vanaf mijn eerste werkdag verbaas ik me over de manier waarop het overgrote deel van de software industrie met haar klanten samenwerkt."

Waarom VAART software?

"Na mijn opleiding aan de Academie voor Digitale Communicatie heb ik gewerkt voor verschillende grote ICT-bedrijven. Al vanaf mijn eerste werkdag verbaas ik me over de manier waarop het overgrote deel van de software industrie met haar klanten samenwerkt.

Een paar voorbeelden:

  • De meeste software leveranciers worden niet betaald voor het resultaat van hun werk, maar per uur dat ze eraan besteden.
  • Klanten moeten vaak, met minder technische kennis dan de leverancier, akkoord gaan met complexe technische ontwerpen - gemaakt door de leverancier.
  • Bij de vele projecten die uitlopen wordt de leverancier meestal niet verantwoordelijk gehouden, maar moet de klant betalen voor de extra uren.
  • Bij fouten en bugs in opgeleverde software is de leverancier meestal niet verantwoordelijk, maar moet de klant betalen voor het herstel.

Deze voorwaarden zijn zo gebruikelijk dat ze vrijwel de standaard zijn geworden. Wat mij betreft zijn ze veel te stug, technisch en klantonvriendelijk, en leiden ze niet tot het optimale resultaat.

Los daarvan: je kunt je toch bijna niet voorstellen dat hier een dienstverlenende industrie wordt beschreven?

Omdat ik geloof dat het beter kan, ben ik met VAART software gestart."

Hoe doet VAART het dan?

"Ik denk dat er een werkwijze voor software ontwikkeling bestaat die minder is gericht op de processen van de leverancier en zich juist veel méér richt op de doelstellingen van het systeem en de opbrengst voor de klant.

Volgens mij kan zo'n werkwijze een veel hogere kwaliteit van de software en een veel groter effect van het totale project opleveren.

VAART maakt daarom software op een manier die, niet toevallig, vrijwel haaks op bovenstaande voorbeelden staat:

  • Wij helpen elke klant om eerst helder te maken wat de doelstelling en het resultaat van de software moet zijn. 
  • Op basis van de doelstelling en het resultaat maken wij een vaste-prijs offerte voor de bouw van de software. Daarna maken we de software gegarandeerd voor deze prijs en geen cent meer.
  • We geven een niet-goed-geld-terug garantie op al ons opgeleverde werk.
  • Doordat we doelstelling, prijs en garantie met elkaar verbinden, houden we optimale focus op de doelstelling en het effect van de software.

Ik weet zeker dat we met onze vaste prijs en focus op de doelstellingen, voor onze klanten een optimaal resultaat neerzetten.

En onze klanten merken dit ook. In de laatste evaluatie beoordelen klanten ons met een 9 en noemen ze onder meer de hoge kwaliteit van de software en de manier waarop we meedenken."

Klanten over ons

"Vooraf vroeg ik me af of een relatief 'klein' softwarebedrijf misschien onervaren zou zijn. Maar VAART is professioneel, flexibel, kwalitatief goed en prettig in de omgang.

De software heeft een enorm effect gehad op ons bedrijf: onze administratieve processen zijn verkort van 4 dagen naar 1,5 dag."

- M. Guikers, Moekes Maaltijd B.V.

"VAART is flexibel, biedt snelle service en is ontzettend oplossingsgericht. Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop ze meedenken en adviseren."

- J. Liebregts, GWS Data B.V.

030 320 0450

Contact pagina - Algemene Voorwaarden - Support

Kanaalweg 18-G 3526KL Utrecht

K.v.K. 30187211

 

Onze klanten geven VAART software een 4.5/5 (4 beoordelingen )