Home ❱ Over ons

Over ons

Wij zijn een softwarebedrijf in Utrecht en we richten ons in het bijzonder op software voor productiebedrijven (maakbedrijven).

We volgen een resultaatgerichte werkwijze waarmee we onze klanten voorzien van software van hoogwaardige kwaliteit terwijl we de risico's van maatwerk software voor ze minimaliseren.

Dit doen we door zelftestende software te maken, een vaste prijs te bieden, garantie op het resultaat te geven en de broncode over te dragen.

De focus van productiebedrijven op kwaliteitsverbetering en het efficiënt inzetten van tijd, arbeid en grondstoffen, past op een natuurlijke manier bij onze ambitie:

Wij willen samen met onze opdrachtgevers software bedenken, maken en integreren waarmee zij sneller, efficiënter en beter gaan werken.

Het team

Oprichter Jorrit Venema werkt 15 jaar als software ontwikkelaar en is teamleider en software architect.

Jorrit Venema - oprichter/eigenaar van VAART software
"Ik heb het altijd vreemd gevonden dat veel softwareprojecten draaien om de inspanning van de leverancier. Of het nu gaat om de teamgrootte, het aantal sprints of het aantal uren: het lijkt wel alsof je tijd koopt, in plaats van resultaat."

Jorrit Venema ( | LinkedIn)

"Na mijn opleidingen Hogere Informatica (Leeuwarden) en Academie voor Digitale Communicatie (Utrecht) heb ik jarenlang gewerkt als freelance software ontwikkelaar.

Ik werkte aan mooie grote websites en applicaties voor vooraanstaande Nederlandse bedrijven en multinationals. Daar heb ik veel van geleerd.

Maar ondertussen knaagde er iets: ik had het gevoel dat ik in mijn werk nog niet datgene had gevonden wat mij de meeste energie kon opleveren en, omgekeerd, waar mijn inspanningen het meeste effect zouden hebben.

Deze vraag bleef zich telkens maar opwerpen: hoe vaak ik ook dacht bij het beste bedrijf aan het mooiste project te werken, telkens weer stak het gevoel op dat dit het nét niet was. En dat er nog iets anders om de hoek moest liggen.

Op een gegeven moment werd dat gevoel zo sterk dat ik me heb overgegeven aan een persoonlijke zoektocht naar wat dit kon zijn. Die zoektocht heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik onder woorden kon brengen wat ik het allerliefst wil doen:

Ik wil software maken die voor bedrijven het ultieme verschil maakt, met een 100% resultaatgerichte werkwijze.

Met het 'ultieme verschil' bedoel ik: software die een bedrijf in staat stelt om een enorme stap in rendement te halen.

Bij een resultaatgerichte werkwijze denk ik aan een vorm van samenwerken waarbij de doelstelling van de opdrachtgever en het resultaat van zijn software, leidend zijn bij alles wat we doen.

En waarbij de potentiële risico's van maatwerk software voor de opdrachtgever zo klein mogelijk blijven.

Toen ik dit helder had, ben ik met VAART software gestart - een beslissing waar ik nog geen moment spijt van heb gehad."

Hoe werkt VAART software?

"Ik heb het altijd vreemd gevonden dat veel softwareprojecten draaien om de inspanning van de leverancier. Of het nu gaat om de teamgrootte, het aantal sprints of het aantal uren: het lijkt wel alsof je tijd koopt, in plaats van resultaat.

Daarom denk ik ook dat er een ultieme werkwijze voor software ontwikkeling bestaat die helemaal niet is gericht op de processen van de leverancier, maar zich juist richt op de doelstellingen van de opdrachtgever en de opbrengst van de software.

Volgens mij kan zo'n werkwijze een veel hogere kwaliteit van de software en een veel groter effect van het totale project opleveren.

Wij proberen daarom ultiem resultaatgericht te werken. Hier kun je meer lezen over onze werkwijze. Samengevat komt het neer op:

  • We dragen broncodes en intellectuele eigendom over aan de opdrachtgever.
  • We hebben geen uurtarief, maar werken voor een vaste prijs.
  • We geven resultaatgarantie: wij werken net zo lang totdat de software het afgesproken resultaat oplevert.

Aan onze werkwijze wordt nog voortdurend geschaafd, maar ik weet zeker dat we op de goede weg zijn en de feedback van onze klanten bevestigt dit."

Bezoekadres: Kanaalweg 18-G 3526KL Utrecht (Smart Business Park)

Wat kost maatwerk software?

Kwaliteit in software

Met ons werken?

Algemene Voorwaarden

Onze klanten geven VAART software een 4.5/5 (4 beoordelingen)