Home ❱ Over ons

Over ons

Vanuit een hartgrondige hekel aan tijd- en geldverspilling ontwierpen we ons low-code platform, waarmee we jouw online database niet hoeven te programmeren maar samenstellen met vooraf ontwikkelde componenten.

Zo maak jij slim gebruik van moderne software en voorkom je dat je opnieuw het wiel betaalt.

PuddingGarantie VAART software

Uniek is onze PuddingGarantie. "The proof of the pudding is in the eating", we kunnen het er niét sterker mee eens zijn. En wij zijn geen vreetschuur of takeaway waar je een uur later spijt van hebt - we willen alleen tevreden eters. Daarom starten we elk project met een niet-goed-geld-terug prototype.

  • Voor € 900 bouwen we een prototype dat jij kunt testen.
  • Ben je niet overtuigd? Dan krijg je je geld terug - no hard feelings!
  • Gaan we verder? Dan houden we € 900 in op de inrichtingsprijs.

Jorrit Venema, oprichter

Jorrit: "Het traditioneel integreren en configureren van software code in een nieuw project kost telkens weer tijd; tijd waar iedere klant opnieuw voor moet betalen."

Oprichter Jorrit

"In de basis is een online database een webapplicatie, die je op maat kunt laten programmeren door een ontwikkelaar. Maar traditioneel programmeerwerk is tijdrovend, foutgevoelig en duur.

En dat is nog niet alles. Ik schat dat de techniek 'onder de motorkap' in de meeste maatwerk webapplicaties voor gemiddeld 70% hetzelfde is. Stel je eens voor: maar ongeveer 30% van de techniek in de meeste webapplicaties is dus uniek!

Nadat ik me dit realiseerde ging ik heel anders kijken naar het werk dat ik deed. Het zat me steeds meer in de weg dat wij veel werk eigenlijk telkens opnieuw moesten uitvoeren en dat iedere klant daar weer voor betaalde. 

Natuurlijk, wij gebruiken een centrale codebase en programmeren in componenten, waardoor we veel technische delen niet opnieuw hoeven te schrijven. Maar toch kost het traditioneel integreren en configureren van software code in een nieuw project telkens weer tijd; tijd waar iedere klant opnieuw voor betaalt.

Kan dat niet slimmer?

Om hier iets aan te doen ben ik de eerste versie van een generiek platform gaan ontwerpen, bestaand uit verschillende functionele en technische componenten die kunnen worden gecombineerd tot een webapplicatie.

Als uitgangspunt heb ik de meest voorkomende wensen van onze klanten in de afgelopen 10 jaar genomen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot ons platform, waarmee we nu de meeste online databases gewoon zonder te programmeren kunnen inrichten."

Wil je iets vragen of reageren? E-mail Jorrit direct op  of via LinkedIn.

"Wij hebben door VAART onze orderdatabase laten maken. Vooraf vroeg ik me af of een relatief 'klein' softwarebedrijf misschien onervaren zou zijn. Maar VAART is professioneel, flexibel, kwalitatief goed en prettig in de omgang.

De software heeft een enorm effect gehad op ons bedrijf: de administratie duurde eerst 4 dagen, nu nog 4 uur."

~ Maartje Guikers, Moekes Maaltijd B.V.

Moekes Maaltijd

"We hebben onze database voor grondwaterregistratie laten maken door VAART. Een mogelijk nadeel van één team is dat je afhankelijk kunt worden van de beschikbaarheid. Maar VAART is flexibel, biedt snelle service en is ontzettend oplossingsgericht.

Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop ze meedenken en adviseren."

~ Jules Liebregts, GWS-Data B.V.