Home ❱ Over ons

Onze missie

"Een wereld zonder slapende data"

Je persoonlijke software studio

Wij zijn een klein software bureau. En dat benadrukken we graag, want beter dan een klein, persoonlijk software team zul je het niet snel treffen.

Zo sturen we bijvoorbeeld geen accountmanager op je af: bij ons heb je gewoon altijd contact met de architect op je project.

We werken meestal met 2 tot 4 mensen aan een project. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat 3-5 personen de ideale omvang is van software teams.

Vaak zul je contact hebben met Jorrit, onze oprichter en architect. Hieronder zijn verhaal over de oprichting van VAART software:

Jorrit Venema - oprichter VAART software

🔩 Hoe boutjes en moertjes mijn leven veranderden

Jarenlang werkte ik als freelance software ontwerper bij grote fullservice software- en internetbedrijven. Aanvankelijk gaf me dit technisch gezien wel voldoening, maar het gevoel mee te draaien in een "urenfabriek" ging me steeds meer tegenstaan.

Ook viel me gaandeweg op dat de oplossingen die deze bedrijven voor hun klanten maken, functioneel een duidelijk plafond hebben. Het gaat vooral om CMS-gedreven websites met af en toe een klein stukje (web-)functionaliteit.

Steeds sterker vroeg ik me af hoe ik een grotere bijdrage zou kunnen leveren én meer voldoening van mijn werk zou kunnen krijgen.

Het antwoord kwam, zoals zo vaak, toevallig: hoewel ik me op internet presenteerde als freelance teamspeler voor softwarebedrijven, benaderde een niet-technisch bedrijf me om een heel specifiek, klein vraagstuk op te lossen.

===
🔩 Het ging om een instrument voor inkopers, waarmee zij het toekomstige voorraadverloop van allerlei artikelen konden voorspellen op basis van actuele orders in de database, de historie van klanten die nog niet besteld hadden, en wat parameters. De testversie richtten we in voor: boutjes en moertjes.
===

De omvang van dit project voor mij was relatief klein, het ging om enkele weken werk. Maar de impact voor dit bedrijf was enorm - en de blijdschap toen ze het in gebruik namen ook! Toen 
wist ik wat ik wilde doen: bedrijven helpen hun data beter te gebruiken.

Niet veel later ben ik met VAART software gestart, inmiddels een klein software bureau, volledig gericht op de toepassing van data.

Wil je iets vragen of reageren? E-mail Jorrit direct op  of via LinkedIn.

"Vooraf vroeg ik me af of een relatief 'klein' softwarebedrijf misschien onervaren zou zijn. Maar VAART is professioneel, flexibel, kwalitatief goed en prettig in de omgang.

De software heeft een enorm effect gehad op ons bedrijf: de administratie duurde eerst 4 dagen, nu nog 4 uur."

~ Maartje Guikers, Moekes Maaltijd B.V.

"Een mogelijk nadeel van één team is dat je afhankelijk kunt worden van de beschikbaarheid. Maar VAART is flexibel, biedt snelle service en is ontzettend oplossingsgericht.

Ik ben heel erg tevreden over de manier waarop ze meedenken en adviseren."

~ Jules Liebregts, GWS Data B.V.