HomePlatform ❱ Voorbeeld

Royalty administratie 

Voor Audiobook Factory, producent en uitgever van audioboeken, ontwikkelden we een online database voor de administratie en uitbetaling van royalty's (een percentage van de opbrengst voor de auteur, stemacteurs, producent en uitgever).

Aanleiding: foutgevoelig en niet-schaalbaar handwerk

Audiobook Factory publiceert audioboeken op tientallen luisternetwerken in Nederland en ontvangt elk kwartaal van ieder netwerk de luistercijfers. Met die tientallen sheets rekende Nookery handmatig alle verschuldigde royalty's uit voor ieder audioboek op elk netwerk. 

Dit was een enorme klus en de kans op fouten was groot. Audiobook Factory deed dit daarom één keer per jaar, maar zou het liever veel vaker doen. Daarnaast waren ze klaar om te groeien met veel meer audioboeken, maar ze zagen op tegen de toename van al dit handmatige administratiewerk.

Webportaal voor royalty administratie

Resultaat: foutloos en schaalbaar

Online database voorbeeld

Met haar nieuwe online database voert Audiobook Factory geen handmatige berekeningen meer uit: ze importeren de Excel sheets van de luisternetwerken en de database doet de rest.

De klanten van Audiobook Factory krijgen automatisch bericht van nieuwe gegevens, loggen in op de database en zien realtime hun eigen royalty's en uitbetalingen.

  • Audiobook Factory bespaart zeeën van tijd.
  • Er worden geen fouten meer gemaakt.
  • Ze zijn klaar voor sterke groei.
  • De luistercijfers worden nu elk kwartaal verwerkt.
  • De transparantie voor klanten is enorm toegenomen.

Werkwijze

PuddingGarantie VAART software

We organiseerden een gezamenlijke ontwerpsessie met Audiobook Factory en we bouwden een prototype op basis van onze PuddingGarantie. Na de eerste release organiseerden we extra ontwerpsessies om de functionaliteit verder uit te breiden.