Home ❱ No-code en SaaS automatisering

No-code en SaaS platforms

Niemand wil natuurlijk het wiel opnieuw uitvinden en ook met maatwerk software is dat vaak niet meer nodig. Met bestaande services en no-code platforms kun je veel functionaliteit uit de doos (laten) samenstellen. Zo ga je tot 5x sneller live met een oplossing van hoge technische kwaliteit.

No-code
De laatste jaren verschijnen steeds meer platforms waarmee je functionaliteit kunt ontwikkelen zonder te programmeren. Zo kun je een hoop tijd besparen. Je kent misschien Betty Blocks en Mendix, een ander voorbeeld is webdb.

SaaS - Software as a Service
Veel functionaliteit kun je tegenwoordig per maand kant en klaar huren. Je kent natuurlijk Office365 en Google Docs, een ander voorbeeld is Zapier.

No-code: tijdwinst, kwaliteit en flexibiliteit

De lancering van no-code software gaat (in kundige handen) veel sneller dan met programmeerwerk. Maar dat is niet het enige voordeel.

Omdat no-code bestaat uit vooraf ontwikkelde en geteste onderdelen, zal de technische kwaliteit van je applicatie bij lancering hoger zijn. De fase van bugs en onvolkomenheden, onvermijdelijk bij maatwerk software, sla je simpelweg over.

Tot slot is er natuurlijk de prijs, of vooral het prijsmodel, want SaaS betaal je per maand en kun je stoppen wanneer je wil.

Maar let op, no-code is lang niet altijd goedkoper. Het hangt erg af van de omvang van je project en hoe je de software gebruikt.

  • Een app bij Betty Blocks kost vanaf € 1.000 per maand (exclusief ontwikkelingskosten).
  • Bij Mendix betaal je zelfs nog per gebruiker.

Hierbij komen dan natuurlijk nog de ontwikkelingskosten: je eigen tijd die je besteed aan de ontwikkeling, cursussen en opleidingen, of het tarief van een platform specialist.

SaaS: verbind functionele platforms

SaaS automatisering is een mooie tussenweg. Je hoeft niet je eigen applicatie te ontwerpen, maar gebruikt verschillende functionele tools en verbindt die op een slimme manier met elkaar.

In deze gratis gids hebben we vier praktijkvoorbeelden uitgewerkt van zulke SaaS automatisering:

E-boek no-code automatisering

We beschermen je gegevens. Lees ook onze privacyverklaring.

Software ontwikkeling | zakelijke tools op maat