HomeKennisbank ❱ Wat kost maatwerk software?

Wat kost maatwerk software?

door Jorrit Venema in Opinie

Wat kost maatwerksoftware? Het antwoord op deze vraag hangt in eerste instantie niet af van de prijs, maar van de resultaatdoelstelling.

Vorige maand beantwoordde ik 8 prijsopgave aanvragen van bedrijven. Bij 4 aanvragen ging ik niet ver in op de bouw van maatwerksoftware, maar stelde ik een alternatief voor, zoals een bestaande online dienst of Excel.

Software of oplossing?

Deze bedrijven konden de gewenste opbrengst van de software eigenlijk niet concreet onder woorden brengen. Zeker, de beoogde tool was bijvoorbeeld "handig", "gemakkelijk" of "snel", maar dan...?

Aan deze doelstellingen -waar niets mis mee is- kun je opmaken dat je misschien bent gaan tunneldenken naar maatwerk software, terwijl je gewoon behoefte hebt aan een maatwerk oplossing.

Die oplossing is soms gewoon veel eenvoudiger dan je denkt, als je het aanpassing van je eigen werkproces kunt zien als het maatwerk.

Doelstelling bereikt: sneller werken, minder fouten en de beste ROI die je ooit zult halen.

Dus bij 50% van deze aanvragen was maatwerk software niet de beste oplossing bij de doelstelling. En in deze gevallen was maatwerk software waarschijnlijk zonde geweest van de investering.

Doelstelling + voorwaarden = prijsopties

Met de overige 4 aanvragers lukte het om samen verder te komen, doordat we in staat waren om vast te stellen dat de goede software, op de juiste manier ontwikkeld en geïmplementeerd, de onderneming een concrete en aanzienlijke besparing of winst kon opleveren.

En met hen kwam ik uiteindelijk zelfs niet tot één mogelijk prijs voor hun software, maar tot 2 of 3 verschillende opties met verschillende prijzen.

Dat kan omdat wij niet per uur werken maar voor een vaste prijs, en een hoop service voorwaarden kunnen variëren- zoals bijvoorbeeld releaseplanning, garanties, broncode eigendom en betalingsschema.


Gerelateerde berichten

Onderwerp: Opinie


Nog geen reacties

Uw reactie:

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

030 320 0450

Contact pagina - Algemene Voorwaarden - Support

Kanaalweg 18-G 3526KL Utrecht

K.v.K. 30187211

 

Onze klanten geven VAART software een 4.5/5 (4 beoordelingen )