Vislift, winnaar van de Waterinnovatieprijs 2019, is van plan het uiterste uit haar data te halen. Want de unieke manier waarop een Vislift vissen helpt te migreren, is slechts één functie van de slimme vinding.

Een Vislift meet ook 24/7 verschillende waterkwaliteitswaardes en registreert hoeveel vissen daadwerkelijk passeren. Allemaal informatie van belang voor opdrachtgevers van Vislift, veelal de waterschappen, maar ook voor het bedrijf zelf.

VAART software ontwerpt voor Vislift een software platform waarmee het bedrijf alle monitoringsdata kan verwerken, analyseren en presenteren aan haar klanten. Het platform is gebaseerd op moderne cloud architectuur en ondersteunt optimale schaalbaarheid zodat de software met toekomstige opdrachtgevers, wensen en nieuwe inzichten kan meegroeien.

Door deze data centraal te verzamelen en analyseren, kan Vislift veel leren over het migratiegedrag van vissoorten. En hiermee de parameters van Visliften wéér iets beter afstellen… zodat vissen nóg gemakkelijker door Nederland kunnen zwemmen.

Bron afbeelding: Vislift