030 320 0450

Home ❱ Microservice ontwikkeling

Microservices architectuur

De microservices architectuur verdeelt je totale software-omgeving in afzonderlijke stukjes functionaliteit, die allemaal één opdracht uitvoeren en fysiek losstaan van elkaar.

Flexibele samenhang is een belangrijke eigenschap van microservices, met als voordeel dat wijzigingen in data, functies of taken meestal maar één of enkele services raken en dus snel in de software kunnen worden doorgevoerd.

Nog een voordeel is dat microservices worden uitgegeven in containers. Een container is platform onafhankelijk en kan overal uitgevoerd worden, dus op lokale machines, servers of in de cloud.

Dankzij containers zijn microservices ook gemakkelijk schaalbaar. Als één microservice (bijvoorbeeld een webservice) meer performance nodig heeft, dan kun je de container op een snellere machine implementeren, of op twee machines en het verkeer verdelen.

In sommige gevallen heeft een microservice geen gebruikersinterface, maar werkt de service automatisch en zonder tussenkomst van een gebruiker. Zo'n microservice kan bijvoorbeeld elk kwartier een e-mail inbox uitlezen of een api raadplegen en nieuwe berichten verwerken in een database of versturen via e-mail.

Belangrijke vereisten van microservices:

  • klein en eenvoudig
  • afzonderlijk van elkaar beheerd
  • flexibel met elkaar verbonden
  • gemakkelijk te implementeren, te verplaatsen en te schalen

Wij ontwikkelen microservices in de vorm van .Net core applicaties in een Docker container. Deze applicatie kun je lokaal uitvoeren op een lokale Windows, Linux of Mac omgeving of hosten in de cloud, bijvoorbeeld bij Microsoft Azure. Wij kunnen de hosting ook voor je verzorgen.

Onze microservices zijn volledig met externe parameters te configureren en genereren uitgebreide loggegevens die op verschillende manieren kunnen worden uitgelezen.

Bekijk de prijzen van microservices.


De grenzen van Excel bereikt?

Zet vandaag de juiste stap en werk morgen sneller, beter en slimmer.

Mail ons