HomeCases ❱ Telemetrie software

Telemetrie software

Windows applicatie

Onderzoeks- en adviesbureau VisAdvies heeft een opstelling ontworpen waarmee ze kunnen meten hoeveel vissen door een vispassage zwemmen.

De meetapparatuur bevat elektroden die een spanningsverschil opmerken wanneer een organisme passeert. Het spanningsverschil wordt gepubliceerd via een DDE-interface.

Deze signalen worden verzameld in Excel met een bijgeleverde 'connector'. Maar VisAdvies moet telkens veel handwerk verrichten om één set met ruwe gegevens te verwerken tot begrijpelijke, leesbare patronen.

Wij ontwikkelden een applicatie die een voortdurende stroom met signalen ontvangt en real-time analyseert. De applicatie zoekt naar een sinusvormig patroon; een indicatie van een toenemende en afnemende weerstand.

Het resultaat

Op basis van de signaalwaardes wordt de afmeting van de passerende vis geschat en deze informatie wordt samen met het sinuspatroon opgeslagen in een centrale database voor verdere verwerking en presentatie.

Het resultaat: de gegevens zijn niet alleen veel beter leesbaar en inzichtelijk, ook wordt de gegevensstroom nu onafgebroken en real-time verwerkt. Dit scheelt VisAdvies veel handwerk en de monitoring wordt niet meer ad-hoc, maar 24/7 uitgevoerd.

Telemetrie software

Bijzonderheden over deze case:

Logie-2100c Fish Counter DDE

We ontwikkelden een lokale Windows applicatie die op elke server te installeren is. Via een DDE-koppeling maakt de applicatie verbinding met de Logie-2100c Fish Counter.

Sinusvormige signalen

We toetsen de ontvangen signalen op aanwezigheid van een sinusvormige reeks. We verzamelen telkens een reeks met signalen en analyseren de reeks met terugwerkende kracht.

Portable data exports

De data worden verwerkt in Microsoft Excel en Microsoft Access bestanden. Periodiek worden alle signalen bijgewerkt op een centrale cloud server.

Neem contact op

De mogelijkheden voor jouw bedrijf verkennen? Bekijk onze contactgegevens of stuur nu een bericht: