HomeCases ❱ Royalty software

Royalty software

Voor Nookery, een bedrijf van Audiobook Factory, ontwikkelden we een webportaal voor de administratie en uitbetaling van royalty's.

Royalty's zijn de rechten van een creatieve partij (zoals de auteur, stemacteur en producer) op een percentage van de opbrengst van een audioboek.

In dit webportaal kunnen rechthebbenden inloggen en realtime hun eigen royalty's en uitbetalingen bekijken. Nookery beschikt over een financieel dashboard met uitgebreide cijfers over verkopen en uitbetalingen.

Aanleiding

Voorheen rekende Nookery periodiek alle royalty's en betalingen handmatig uit, met gegevens uit tientallen Excel-sheets. De ontvangers van de royalty's moesten wachten tot ze een e-mail ontvingen.

In het nieuwe webportaal, gemaakt in ons webportaal platform, voert Nookery eenmalig alle royalty's bij een audioboek in. Daarna worden periodiek de verkoopcijfers van alle distributiekanalen geïmporteerd met een Excel-sheet.

Het portaal rekent vervolgens voor alle rechthebbenden de royaltybedragen uit, stuurt ze een notificatie en genereert voor Nookery een bestand met betalingsopdrachten.

Resultaat

Nookery bespaart tijd, maakt minder fouten en heeft de transparantie voor alle partijen enorm vergroot.

  • De verwerking van royalty's is een kwestie van importeren: de cijfers worden berekend en notificaties verstuurd.
  • Rechthebbenden kunnen inloggen en hun royalty's en uitbetalingen bekijken.
  • Nookery heeft real-time inzicht in financiële cijfers.

Royalty software

Bijzonderheden over deze case:

Webportaal platform

Deze oplossing is ontwikkeld en gehost in ons webportaal platform.

Multi-user

Alle betrokkenen bij een audioboek of e-boek kunnen inloggen en hun eigen data bekijken.

Excel automatisering

De verkoopcijfers van alle boeken worden periodiek geïmporteerd vanuit Excel. Het portaal verwerkt vervolgens alle cijfers tot royalty's en uitbetalingen. Voorheen werden deze cijfers met de hand uitgerekend.

Neem contact op

De mogelijkheden voor jouw bedrijf verkennen? Bekijk onze contactgegevens of stuur nu een bericht: