HomeCases ❱ Ordergestuurde productieplanning

Ordergestuurde productieplanning

Van 4 dagen naar 4 uur

Moekes Maaltijd levert gezonde maaltijden aan kinderdagverblijven. De menu's, bestellingen en planningen voor productie, verpakking en distributie werden handmatig bijgehouden in Excel.

Samen ontwierpen we een online ordersysteem waarmee hun klanten online bestellingen kunnen plaatsen. Een grote verbetering voor de klanten, maar Moekes Maaltijd heeft er ook baat bij.

Waar eerder 4 dagen nodig waren voor het plannen van één productieweek, kost dit nu nog een halve dag.

Bovendien zijn fouten door het handmatig overnemen van gegevens nu verleden tijd.

Langdurige samenwerking

Sinds 2016 helpen wij Moekes Maaltijd met de verdere ontwikkeling van de software. We zorgen ervoor dat het optimaal blijft aansluiten bij hun manier van werken en we laten het systeem steeds meer foutgevoelig en tijdrovend handwerk vervangen.

Ordergestuurde productieplanning

Bijzonderheden over deze case:

Aanleiding en werkwijze

Directe aanleiding voor dit project was Moekes Maaltijd's behoefte aan een online ordersysteem voor haar klanten. Maar daarachter zagen ze meteen veel extra mogelijkheden van dit systeem.

We hebben gekozen voor "simpel starten en snel uitbouwen". Door de applicatie in features op te splitsen en telkens in de praktijk te testen, ontwikkelen we incrementeel, blijven we wendbaar en maken we geen onnodige functies.

Orderpicken met barcode scanner

15.000 maaltijden moeten niet alleen worden gekookt, maar ook ingepakt. Naast het ordersysteem bouwden we daarom een speciale tablet app, verbonden met een barcodescanner.

De orderpick app zorgt ervoor dat de dagelijkse productie systematisch, in de juiste volgorde en zonder vergissingen wordt ingepakt.

Webshop met Buckaroo koppeling

De ouders van kinderen kunnen eten van Moekes Maaltijd bestellen en 's avonds meenemen van het kinderdagverblijf.

We ontwikkelden een extra webshop waarin elke dag de verse maaltijden te bestellen zijn. Ouders rekenen direct af via iDeal.

Export naar Excel en PDF

De applicatie genereert automatisch speciale bestanden waarmee de interne logistiek wordt aangestuurd. Voorbeelden zijn Excel-sheets met de productieplanning, en pakbonnen voor de levering.

Microsoft Azure cloud

De applicatie, data en bestanden zijn ondergebracht in Microsoft Azure. De data is beveiligd opgeslagen en bestanden zijn via de applicatie, maar ook via een fileshare toegankelijk.

Neem contact op

De mogelijkheden voor jouw bedrijf verkennen? Bekijk onze contactgegevens of stuur nu een bericht: