HomeCases ❱ Data centraal hergebruiken in de organisatie

"Hoe kunnen we onze data organisatiebreed beheren?"

Knauf, leverancier van bouwmaterialen, ontvangt van partners productdata die snel veroudert en door de hele organisatie verspreid raakt.

Knauf werkt intern met verschillende productcatalogi in Excel, waaruit per werkopdracht op basis van Word templates documenten met de juiste productgegevens worden samengesteld. Deze enorme hoeveelheid handwerk kost niet alleen veel tijd, maar vergroot ook de kans op fouten. Daarom streeft de organisatie naar een meer gestructureerde manier om deze data te integreren, organisatiebreed maar op één centrale plek. Met zo'n integratie kan het huidige handmatige import- en exportwerk worden vervangen door slimme exportfuncties die allemaal dezelfde databron gebruiken.

Wij hielpen Knauf een technisch plan te maken om de productdata centraal op te slaan en op basis van een technisch 'selectieloket' de juiste gegevens in verschillende lokale bestanden en rapporten te integreren. We ontwierpen hiervoor een diagram van de optimale informatiestromen en een procesontwerp van drie microfuncties om productgegevens op te vragen.

Plan nu een strategiegesprek 

of download de handleiding "Een succesvol software project"

VAART software Kanaalweg 18G 3526KL Utrecht KvK 30187211

Home 

Contact 

Privacyverklaring