030 320 0450

HomeCases ❱ Online ordersysteem stuurt productieplanning en -administratie

Online ordersysteem stuurt productieplanning en -administratie

Moekes Maaltijd kookt wekelijks 15.000 maaltijden voor kinderdagverblijven. Ze waren elke week bijna 5 mandagen bezig met het verwerken van bestellingen en het plannen van de productie.

Ze benaderden ons met de vraag:

"Onze productieweek kost bijna 5 dagen om te administreren. Daardoor kunnen we nu niet verder groeien zonder in de knel te raken.".

We ontwikkelden een online ordersysteem waarmee hun klanten per week hun maaltijden bestellen, van een individuele menukaart en in individuele porties.

Voor de klanten is dit een enorme verbetering, maar minstens zo belangrijk voor Moekes Maaltijd is dat het ordersysteem automatisch alle administratie genereert.

Facturen, de productieplanning, inpaklijsten en distributieschema's: alle digitale documenten voor de dagelijkse bedrijfsvoering worden nu volautomatisch dagelijks samengesteld.

Met onze maatwerk software administreren ze een productieweek nu in één ochtend. Dit biedt volop ruimte voor verdere groei en er worden geen fouten meer gemaakt.

Werkwijze

Moekes Maaltijd had al een stevige business case voor maatwerk software uitgewerkt. Maar omdat ze een ultiem systeem voor ogen hadden dat uiteindelijk de totale digitale bedrijfsvoering zou automatiseren, zagen we ook een aantal onzekerheden.

Doordat deze software enorme veranderingen teweeg zou brengen, was de beste vorm van veel features op dit moment nog niet goed te voorspellen. Om verspilling van geld en tijd te voorkomen, hebben we samen besloten om te starten met een uitgeklede, minimale versie.

Die eerste versie (MVP) is binnen twee maanden in gebruik genomen. Daarna hebben we snel features toegevoegd, telkens vanuit de praktijk. En nog steeds ontwikkelen we regelmatig nieuwe features.

Deze incrementele werkwijze is alleen mogelijk met intensieve samenwerking en een wendbare architectuur, onderwerpen die goed aansluiten bij onze visie op software ontwikkeling.

Gerelateerde berichten


De grenzen van Excel bereikt?

Zet vandaag de juiste stap en werk morgen sneller, beter en slimmer.

Mail ons