030 320 0450

HomeCases ❱ Online ordersysteem stuurt productieplanning en -administratie

Online ordersysteem stuurt productieplanning en -administratie

Een bedrijf dat kindermaaltijden produceert, benaderde ons met de vraag:

"Onze productieweek kost bijna 5 dagen om te administreren. Daardoor kunnen we nu niet verder groeien zonder in de knel te raken.".

Samen ontwierpen we een bedrijfsapplicatie waarin klantbestellingen de volledige planning van productie, verpakking en distributie aansturen.

Het grootste deel van de planning en administratie gebeurt nu volautomatisch.

Werkzaamheden aan de planning en administratie zijn verkort van 4 naar 1,5 dag.

Achtergrond

Dit bedrijf was 5 mandagen bezig met de administratie en planning van één productieweek. Het verwerken van bestellingen en het plannen van productie, verpakking en distributie deden ze allemaal met de hand.

Dit kostte steeds meer tijd en de kans op fouten werd groter.

Al het planwerk kon door één persoon nog maar net in een week worden uitgevoerd, en omdat het klantenbestand verder groeide, dreigde dit een rem te worden op de groei van het succesvolle bedrijf. Uiteindelijk besloten ze dat er software nodig was om deze problemen voorgoed, en op een schaalbare manier, op te lossen.

Samen maakten we een cloud applicatie waarmee inmiddels alle klanten hun maaltijden bestellen. De applicatie genereert automatisch: 

  • per dag: de productieplanning
  • per dag: het inpakschema
  • per dag: de distributieplanning
  • per week: productiestatistieken & hoeveelheden
  • per week: ordertotalen, betalingsopdrachten en facturen

Deze resultaten worden in de vorm van Excel-sheets en PDF bestanden opgeslagen in de cloud omgeving van het bedrijf. De bestanden zijn op te vragen vanuit de applicatie, en vanaf het kantoor ook bereikbaar als netwerkschijf via een beveiligde verbinding.

Het resultaat: het plannen en administreren van de hele productieweek kost nu nog maar één dag, ongeacht het aantal klanten en bestellingen.

Er worden ook geen fouten meer gemaakt.

Gerelateerde berichten

We Prototyping